Contact Us    •   A-Z Index   •   Website Terms of Use   •   Privacy Policy   •   Disclaimer


© 2011 East Boldre

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google Bookmarks Print
Opens in a new tab Opens in a new tab EAST BOLDRE COMMUNITY HUB Why Do We Need A Hub? Hub Design Concepts Get Involved Contact The Team Ongoing Activities

Use the Menu Bar at the top of this page to navigate back to the East Boldre Village Website.

Community Shop Newsletters Hub Lane Representatives Hub Team Organisation Hub Home Page Progress So Far

East Boldre Community Hub - Design Concepts

During the 1960s and again in the 1980s, flat roof extensions were added to the hall with little regard to the historical significance of the old WW1 Concert Hall. Much of this space is not used efficiently and is, therefore, not generating any income for the hall.

We feel that the flat roof extensions are unsympathetic to the original WW1 building. We plan to remove these extensions and use an equivalent area of land to build a more attractive and efficient building for the community. Sustainability, energy efficiency and energy generation rank highly amongst our aspirations.

All flat roof extensions will be removed. New, pitched roof extensions will be added front and rear.

The rear extension will allow additional floor space or seating space in the main hall.

The front extension will accommodate toilets and changing facilities for the theatre and sports clubs.

A new extension will be added behind the hall. Its ground floor will be rented to the community shop generating much needed revenue for the hall. It will also provide space for the post office and possibly a café.

View from the car park.

The first floor, if it is included in the final design, can be used for functions and exhibitions, and can house a permanent exhibition of historical artefacts and photographs. The basement will give the community a new, large room that can be hired for their activities and events.

When it was built, the YMCA Concert Hall had a large, shed-like extension at the back. This is why the north wall of the hall looks nothing like the other walls. This project will restore this extension, albeit, by a smaller one.

Design and artwork by Guy McNair-Wilson

We must stress that what follows is very much an artists impression of what might be possible. It is a bold scheme and will only work if the local community support us. It will be subject to change as we go through the planning process.

Page updated on 20 June 2020

View from the road.

This is the view from the north-west. It shows the west wall of the Concert Hall has been restored to its former glory. During the 1960s, most of this wall was knocked down to give access to the rooms in the flat roof extensions.


It is important to stress that the new building will not be higher than the old Concert Hall.

Hub plans proposed to use the car park as a pick-up point for the South Baddesley School mini-bus. As this improves safety for the children and reduces congestion on Main Road, this was implemented in September 2019.


View from the west

The great thing about this plan is that it will not take up any more space than the original flat roof extensions so no grazing will be lost. Download the latest plans.

There will be one main entrance for both the halls and the community shop. In this artist’s impression, the two children are walking past the main shop window towards the main entrance.

Carefully positioned timber slats allow plenty of daylight into the building but restrict escaping internal light to a narrow angle, thus reducing light pollution and preserving our dark sky.

Front Page Village Halls Pilley Players

Popular Pages

Village Newsletter Local Tradesmen Community Section Local History Parish Council East Boldre Artists Tennis Club Information Section Small Ads Community Hub Village Emergency Plan

 Menu